2012. augusztus 24., péntek

Elemzés (2012-08-24)


XAU/USD: Sajnos lecsúsztam a 8:05-ös, mintaszerű eur/usd shortról, így ma csak az arany által nyújtott lehetőségekre koncentráltam. Helyzet adódott is, az eredmény viszont elmaradt. Az 1667 felett bekattant pozíciótól (piros nyíl) sokat vártam, hiszen nem csak a háromérintős szint, hanem tegnapról húzható trendvonal (piros vonal) is tört. A mozgás azonban olyan maratoni oldalazásba kezdett - sőt, a stopomat (kék vonal) is letesztelte -, hogy megelégelve a hullámzást, a negyedik visszajövetelénél kizártam 0-án (kék kör). (Furcsa volt, hogy még a 14:30-as, negatív amerikai (tartós fogyasztási cikkek megrendelései, -0,4%) hírre sem tört ki.) Még szerencse, hogy viszonylag ritka az ilyen mozgás mostanában...


2012. augusztus 23., csütörtök

Elemzés (2012-08-23)


XAU/USD: Az arany ma kissé megviccelt. Annyira szép, háromszor érintett (rózsaszín négyzetek) szintet tört le, hogy ez komoly lefordulást sejtetett. A napos gyertyák azonban a longokat erőltették. A pozícióm (narancs nyíl) majdnem elérte a profit-szintet (kék nyíl) de egy dupla szúrás után sajnos megfordult. Ekkor "agresszív" stophúzással beraktam az utolsó pullbackre (kék kör), ahol nem sokkal később ki is zárt a pozíció, kvázi 0-ban. A délutáni mozgásokat az amerikai hírek irányították (munkanélküliség 7000 fővel több lett; új lakás-eladások 9000-el bővültek), de új lehetőséget nem találtam köztük.   


2012. augusztus 22., szerda

Napos chart


EUR/USD: Ahogy a bullish kitörések esélyeiről a múlt hétfői elemzésemben már írtam, az euró-árfolyam az elmúlt hét kereskedési napban is inkább felfelé próbálkozott. Folytatódott az alsó trendvonal (rövid, piros) kitartása, sőt még a korábban kiszemelt 1,2440-es ellenállást (kék vonal) is fölézárta. Egyre nagyobb az esélye az 1,2650-1,2700 (ellenállás és hosszabb trendvonal) letesztelésének.



GBP/USD: A font kitört tegnap a június eleje tartó range-éből, és fölézárta az 1,5770-et (piros vonal). Ha megerősítésre kerül a keddi, napos gyertya, akkor az akár 1,61-ig lökheti az árfolyamot az elkövetkezendő hetekben.



XAU/USD: Az arany is követte a "többieket", és egy erőteljes keddi rallyban átszakította a három hónapos sávjának tetejét (kék vonal, 1629-30). Innen az 1660-as régió az esélyes első körben, de véleményem szerint ez csak egy 1610-es visszateszt után fog bekövetkezni.


Elemzés (2012-08-22)


XAU/USD: A megelőző napos gyertyából kiindulva ma csak longot kerestem az arany grafikonján. A buystopomat - a háromszor is érintett - 1640 fölé (sárga vonal) raktam, ami 10 óra magasságában kattant be (szürke nyíl). Az 1644-re (1:1 RR) helyezett takeprofittal szerencsésen jártam, mert csak kicsivel ment feljebb, mielőtt fordult volna az árfolyam. (Üröm az örömben, hogy egy korábban bentfelejtett eur/usd megbízás is benyílt, amit csak mínuszban tudtam kinyomni, kézzel. Igaz, csak kis veszteséget realizáltam, azért bosszantott a saját figyelmetlenségem.)


2012. augusztus 21., kedd

Elemzés (2012-08-21)


XAU/USD: A hosszú-hétvége után kissé fanyalogva ültem le a gép elé a mai nap, mert a hétfői napon szép arany-shortot sikerült kihagyni, a vízparti időtöltéseimnek köszönhetően. Persze, most is teljesen feleslegesen negatívkodtam, hisz délután már meg is kaptam a "kárpótlást". Az 1623-26-os (zöld és lila vonal között) sávot raktam meg sell és buystop-al, amiből a sell bekattanására adtam nagyobb sanszot, hisz duplacsúcs után a letörés volt esélyesebb. Aztán mégis a longok erősödtek be, és aktiválódott is a pozim (szürke nyíl), aminek a takeprofitja (piros vonal) alig fél óra alatt realizálódott. A volatilis mozgásban (Lockhart - FOMC tag - beszédjére pár másodperc alatt ugrott 7 dollárt az árfolyam: majd tovább, a 10 hetes high-t elérve 1641-nél) akár 2,5RR-t is kereshettem volna, de nem bíztam a hírmentes - a beszédet leszámítva - napban, hogy "pont ekkor vinné át a korábbi hónapok napos csúcsait". Így maradt az eredmény a jól bevált 1RR.