2012. november 16., péntek

Elemzés (2012-11-16)

XAU/USD: A piacba egyértelműen kezd visszatérni az élet - az utóbbi hetek lagymatagsága után... A mai arany shortokat is jól lehetett menedzselni: akár a felső, akár az alsóbb letörésre spekuláltunk, szinte csak jól jöhettünk ki belőlük. (Egyéb elfoglaltságaim miatt ma kimaradt a pozíciók bekötése, de látványnak azért nem utolsó egyik sem...)

2012. november 15., csütörtök

Elemzés (2012-11-15)


XAU/USD: ma a kapzsiság kivételesen egy jó tulajdonság lett volna nálam... 
A 1723 (kék szintvonal és piros trendvonal) alatt aktiválódott, szűk stopos (sárga jel) eladásaim három m5-ös gyertyában érték el a takeprofitomat (kék kör), amit a korábbi órás-megegyezési szintre raktam (+0,7RR). Amint látható, ezek után fél órával szépen lecsúszott még 4 dollárt, amiből közel 2RR-t is ki lehetett volna sajtolni. (Többek közt ezért nem foglalkozunk a mi szakmánkban a "volnákkal" :)
Délután a rossz amerikai munkanélküliségi adat (!67 ezer fővel több! - amivel kvázi elismeri az amerikai gazdaságpolitika, hogy a választások elött kozmetikázta a foglalkoztatási eredményeket) és a csak hajszálnyit javuló vásárlói ár-index (+0,1% változás) mozgatta az árfolyamot, a dollár gyengülésének megfelelő irányban, amire a new yorki nyitás pont ellentétesen reagált, és 20 dollárt esett a kereszt.

2012. november 14., szerda

Elemzés (2012-11-14)

XAU/USD: A délelőtti esés után, az arany 1720-24 között alakított ki bázist, amit koradélután tört fel (kék vonal és piros trendvonal), ahol aktiválódott is az 5 dollárra stoppolt megbízásom (kék nyíl). A takeprofitomat a hajnali szinthez tettem (sárga vonal), ami bár csak 0,8RR-t jelentett a stophoz képest, de onnan mindenképp megtorpanást vártam. Negyed óra alatt jutott el a célárig (kék kör), amiben a rossz amerikai kereskedelmi adatok is szerepet játszottak (retail sales -0,3%, ppi -0,2%, core retail sales 0%).

2012. november 13., kedd

Elemzés (2012-11-08)


XAU/USD: A délelőtti, 7 dolláros short után, egy órás bázisépítést kezdett az arany 1713 és 1715 között, aminek feltörésére (1715,4 megegyezési szint, sárga vonal-lila jelekkel) számítva raktam be a vételi megbízást 1716-ra. A vételem (kék nyíl) eleinte visszatesztelte ugyanezt a szintet, majd megugrott az irányomban, és 50perc alatt futott a céláramba (kék kör). 
14:30 után a jó amerikai hírek (javuló kereskedelmi mérleg és munkanélküliség) és Draghi (ECB) beszéde - "nem lesz idén már növekedés az euro-zónában" - irányította a mozgásokat.

Elemzés (2012-11-13)


XAU/USD: a londoni nyitás előtt kicsivel adódott az első jó lehetőség aranyon - amiről sajnos 10mp híján lecsúsztam, mert hiába jött vissza az ár értem, még nem volt aktív a kötési rendszerem, és az ár hevesen megindult mire kötni tudtam volna... A 1724 letörésénél (kék nyíl) lehetett shortolni, majd tempósan stopot húzva takeprofitba kísérni a pozíciót.

A második lehetőségnél már bejátszott a szerencse, illetve annak hiánya is. A 1728,5-nél letört csúcspróbálkozás után benyílt eladás (kék nyíl) szépen elindult az irányomban, és be is húzhattam a stopot kis mínuszba (pink jelzés) a lezárt, testes gyertyák láttán, de szerencsétlenségemre pont addig szúrt fel (kék kör) az árfolyam, hogy 10 centnyire kivett a mozgásból. Pedig az irány megfelelő volt, amint az látható...