2012. november 30., péntek

Elemzés (2012-11-30)

XAU/USD: Bár délelőtt még a vételi jeleket preferáltam az aranyon, mert az emelkedő tetők és aljak ezt erősítették, délután viszont látszott, hogy nem tud új tetőre kerülni az árfolyam, majd pedig le is szaladt egy m5-ös gyertyában az 1727.3-as szintig - úgy, hogy alig volt időm berakni alá a megbízást (kék nyíl). A nagy stop (zöld jel) ellenére, hamar eljutott a takeprofit értékhez (kék kör, 0,8RR).

2012. november 29., csütörtök

Elemzés (2012-11-29)

EUR/USD: fordulásra számítottam a délelőtti mozgás után, amikor egy dupla-tetős formációval (a zöld sávnál) és egy nyakvonalat (bordó vonal, 2982) lezáró gyertyára léptem be (kék nyíl) szűk stoppal. Annak ellenére, hogy a jelzés elég határozott volt, sőt, még az RSI is divergált (piros vonal az indikátorablakban), de a mozgás inkább az új tetőket választotta (kiütve a stopomat, kék körnél), amit háromszor is ostromolt (3013-ig jutott), miután valóban letört. (Az amerikai, jó lakásadatok dollárerősítő hatásaként.) 

2012. november 28., szerda

Elemzés (2012-11-28)

XAU/USD H4: Tíz másodperc alatt dőlt el ma az arany "sorsa"; ennyi idő alatt szaladt le az árfolyam 30 dollárt. Az okokat sosem szeretem túlfejtegetni, de a pletyka szerint egy "Fat-finger" volt a kiváltó ok (hibás kötésmennyiséget adott meg egy piaci szereplő). Kérdés, hogy ez a trendtörés elindít-e egy hosszabb shortolási folyamatot, vagy inkább pár napon belül visszakerül a mozgás a long-csatornába, majd megcélozza az 1800-at?

2012. november 27., kedd

Elemzés (2012-11-27)


EUR/JPY: Bár a blogon nem szerepelt eddig még jen-pár elemzés, de ettől függetlenül ezt a keresztet is folyamatosan figyelem - és dióhéjban elmondható, hogy főleg a mostanihoz hasonló, kis volatilitású időszakokban mozog többet, például az EUR/USD-nél, és a usd/pip értéke is magasabb... 
Az éjfél körül bejelentett "görög-segély" felfelé lökte a piacokat, de reggelre ez az optimizmus elapadt, és több ellenállást is letörve haladt lefelé az EY is. Ebbe a mozgásba szálltam be egy counter-törésnél (kék vonal, kék nyíl). Céláramat a korábbi aljra tettem; és ezt majdnem teljesítette is az árfolyam, de sajnos korábban megfordult a piac (amerikai nyitás) és visszajött a pozícióm, amit ekkor már teli 0-ba húztam (kék kör). Látható, hogy ezek után ismét lefordult - a jobbra sikerült, U.S.A (CB) vásárlói index hatására - és épp hogy teljesítette az eredeti célárat (szaggatott vonal)... 



2012. november 26., hétfő

Elemzés (2012-11-26)

EUR/USD Napos Kitekintés: A 2850-es érték felzárásával az euró kitört a napos, október közepe óta tartó bearish trendjéből (sárga vonal), és felfelé vette az irányt 1,31 felé, ahol vélhetően a korábbi tetők fogják majd vissza egy időre. Ha azonban tartósan áttöri, akkor fordulhat a hetes trend is.