2013. február 15., péntek

Elemzés (2013-02-15)

EUR/USD: mind a G7-es, mind a G20-as csúcstalálkozó is erősen beleszólt a héten az árfolyamok technikailag várható viselkedésébe... nem történt ez ma sem másképp. A kereszt reggel törte fel az 1.3368-as szintjét (zöld vonal) és trendvonalát (piros vonal) egyetlen gyertyában, ahol a vétel aktiválódott is (kék nyíl). Innen erős vissza-teszt következett, amiből egy félig sikerült csúcspróbálkozás lett, amit egy komoly zuhanás zárt. Mivel a mozgás már járt korábban +0,5 RR-ben, ezért a stopját az egyetlen pullback aljára (sárga négyzet) húztam, amit a már említett short-hullám (aminek az oka: Mario Draghi ECB elnök reggeli nyilatkozata) ki is vett a piacról (-0,2RR). 

2013. február 13., szerda

Elemzés (2013-02-13)

GBP/USD: a recesszió úgy látszik a "nagyokat" sem kíméli. Ez jól leolvasható a kábel mai - és elmúlt pár heti - chartjáról is. A délelőtti, 150 pipes esés annak volt köszönhető, hogy Mervyn King (BOE) bejelentette, "a monetáris politika szorosabbra húzása nem jó megoldás a stabilizációra, hiszen az még mélyebb recessziót okozna a gazdaságban hosszabb távon"; továbbá "a 2%-os inflációs szint sem tartható érték a következő két évben". (Tavaly augusztus óta nem volt ennyire gyenge a brit fizetőeszköz.) Érdemes hát figyelni, mit okozhat ez a tény a következő napokban-hetekben a kereszten...

2013. február 11., hétfő

Elemzés (2013-02-11)

EURJPY: fej-váll alakzatot (halvány-kék háromszögekkel jelölve) rajzolt az árfolyam a délelőtti emelkedést követően, majd ennek nyakvonalát (zöld vonal) le is törte 124,7 alatt. Az eladásom innen aktiválódott (kék nyíl). A mozgás azonban nem kapott kellő megerősítést a piactól, és a kereszt vissza-vissza táncolt, jelezve, hogy még nem fejezte be az emelkedést. Ekkor azonban a stopomat már -0,2RR-be húztam (sárga négyzet minden stophelynél), ahol ki is kerültem a piacról (kék kör).