2012. december 20., csütörtök

Elemzés (2012-12-20)


EUR/USD: a tegnapihoz nagyon hasonló törést produkált a kereszt 1,3226-nál (kék vonal), vételre figyelmeztetve a piacot (nyíl). Az erős long kitörés ellenére csak lassan bontakozott ki az árfolyam; és majd egy óra hezitálás után lendült 3233 fölé, ahonnan viszont már nem volt megállás a takeprofit szintemig (kék kör).


XAU/USD H1: a mai mozgással is folytatódott a  november vége óta kezdődött, lépcsőzetes shorthullám. Hiába várta sok - főleg amerikai és ázsiai - elemző a kerek 1800-ra a keresztet év végére, a piac túlértékeltnek gondolta és gondolja. Ez jól látszik az órás chart szintletörésein is (kék vonalak), ahol nagy erővel, 10 dollár feletti, testes gyertyákkal halad új aljakra napról-napra az árfolyam. (A mai napon a jó amerikai adatok is erősítették az esést: a lakáseladások is bővültek 0,16m-val; a Philly Fed index is javult 10,3-al a várt értékhez képest; és a végleges GDP is 0,3-mal felülírta a várakozásokat.) Ahhoz, hogy ez a trend lényeges fordulót vegyen, elsőként az 1690-es trendvonalat (alsó, zöld vonal) kellene törnie, majd az 1703 feletti szintet kellene felzárnia... de ennek az esélye idén minimális valószínűségű. 


2012. december 19., szerda

Elemzés (2012-12-19)


XAU/USD: a londoni nyitás után letörő 1674-es nyakvonal (kék) adta az első lehetőséget az eladásra (nyíl). A szintet azonban a visszateszt után fel is törte (a jól sikerült IFO, euró-hírek befolyásolták) az árfolyam, ezért úgy döntöttem, hogy kiszállok az első 0-ás lehetőségnél (sárga terület), hisz innen már nem volt ugyanaz a helyzet, mint amikor beszálltam. Ezek után tető-teszt következett 1676,5-nél (eredeti stop épp megmaradt volna), majd vontatottan innen fordult és szakadt le az eredeti céláramig, ahonnan erőteljeset fordult.


EUR/USD: az arany break-even után pár perccel nyílt a vételem az euródolláron. A rali erejét a 102.4-es értékű IFO index táplálta; így a 3250 (kék vonalak) feletti megbízásom (nyíl) hamar pluszba került, és fél óra alatt takeprofitba is ment (kék kör).

2012. december 18., kedd

Elemzés (2012-12-18)

XAU/USD: a mai eladás kissé pechesen zajlott, ahogy az arany 1700.8-as nyak-szintje (kék vonal) alatt aktiválódott (sárga nyíl) a megbízás. A törés utáni pullback elég erős visszamozgással indult meg, és kiszedte (10centre!) a stop-megbízásomat, majd utána egész nap csak esett az árfolyam. Hiába bosszantó az eset, valójában én tettem szűkre a stopot (sárga terület) - amit sokkal inkább a tetőn kellett volna még hagyni.

2012. december 17., hétfő

Elemzés (2012-12-17)

EUR/HUF Napos Chart: a fő devizák többsége ma lagymatagul oldalazott, nem úgy a forint, amely komoly, 5 forintos gyengülésbe kezdett. Jól kivehető, hogy nem csak az év eleje óta uralkodó trendvonalat (piros vonal) törte fel, de a 286-os korábbi szintjét (szaggatott) is simán átvitte. A napokban kiderül, hogy tartósan kitartja-e ezt a szintet, vagy visszatér esetleg a korábbi ék-formációba.

Chancellor Premium Club


A tőzsdei nyílt napunkon készült csoportkép: