2012. október 31., szerda

Elemzés (2012-10-31)


GBP/USD: Ma tapasztalható volt, milyen bizonytalanságot okoz az, ha a már két napja (A Sandy-hurrikán miatt) zárva tartó  N.Y.-i tőzsde nyitására vár a piac... 
A reggeli vételek folytatásaként léptem be a kábel feltörő gyertyájára (zöld nyíl), 1,6818 felett, és ez után jó két órán át tartó, alig 10 pipes oldalazást nézhettem. A stopomat (sárga) többször letesztelte közben, majd ki is vitte (kék kör). Amerikai nyitás után is folytatódott a hullámzás (hiába tört le a szint, közel volt egy alsó trendvonal a beszálláshoz), de én már nem kívántam - újra - részt venni az iránytalanságban. 

2012. október 30., kedd

Elemzés (2012-10-30)

EUR/USD: Long-trendekkel indult a mai kereskedési nap, de nem tudtam beszállni a szokásos módon elég korán, s így a rejtett (hidden), trendirányú divergenciát kerestem, hogy a mozgás egy részét még megfoghassam. A divergáló (piros vonalak) rsi után a long-trigger gyertyát vártam be (zöld gyertya a zöld nyílnál), majd alig 10pipes stoppal beléptem a trend irányába. Fél óra alatt érte el a takeprofitomat (kék kör).

2012. október 29., hétfő

Elemzés (2012-10-29)

GBP/USD: álmos piaccal kezdődött a hét; alig 20 pipeket mozogtak a fő devizák a londoni nyitás után. A kábel ennek köszönhetően szépen kiépített egy supportot 1,6057-nél, ami alatt érdemes volt shortolni. A szűk, 12 pipes stoppal indított megbízás (kék nyíl) vontatva indult el, majd egy óra elteltével, egyetlen ötperces gyertyában érintette meg a takeprofitomat (kék kör).