2012. szeptember 27., csütörtök

Elemzés (2012-09-27)


GBP/USD: A kábel ma sem volt valami kegyes, pedig a letörése épp olyan szabályos volt, mint a tegnapi pozícióban a long setup. Az 1,6185 (kék szintvonal, és sárga trendvonal) alatt bekattant shortom (piros nyíl) szépen menetelt is - csak úgy, mint tegnap a buy - aztán a 10:30-as hír, a GBP current account (-20,8B) megfordította az árfolyamot, 12 pippel a céláram előtt... Mivel a hírtől eleve nagy csapkodást vártam, ezért már 10:25-kor fizikai 0-ba húztam a sell-t (szürke kör), ahol el is vitte a volatilis ellenmozgás. Délután már kijelenthettük, hogy fals volt ez a letörés, hisz déltől már az eredeti sávban, 1,6200 felett haladt tovább az árfolyam.



XAU/USD: Az arany is megismételte a tegnapi formációt: a csökkenő tetőket követően (narancs négyzetek), a 1757-nél letört szint (sárga vonal, szürke érintők) és trendvonal alatt nyitottam eladást, ami 3 óra alatt jutott el a takeprofitomig (kék vonal, ami egy hajnali szint is volt egyben).
A délutáni masszív longban az amerikai hírek beárazása játszotta a főszerepet: a tartós fogyasztási cikkek megrendelései visszaestek -1,3-ról -1,6%-ra, a munkanélküliség javult 26k fővel, és a függőben lévő lakáseladások is visszaestek -2,6%-ra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése