2012. szeptember 12., szerda

Elemzés (2012-09-12)


EUR/USD: Fordított nap volt ma számomra az általam figyelt piacokon, méghozzá azért, mert hiába voltak nagyon komoly hírek rögtön reggeltől kezdve, nem alakult ki szabályaimnak megfelelő formáció. A londoni nyitást követően eredetileg sem szerettem volna pozíciót nyitni a Német Alkotménybíróság döntéséig, mert kiszámíthatatlan csapkodást vártam. A hír - nevezetesen, hogy a német állam továbbra is részt vesz az európai válságkezelő rendszerben (ESM), de ennek mértékét 190mrd eurónál húzták meg - le is lökte az EUR/USD árfolyamát először 50 pippel, majd pár perccel később már felfelé haladt a chart, megcélozva a 2900-2930-as régiót. (Az arany is hasonlóan mozgott: leszúrt 1733-ra, majd negyed óra múlva már 1746-nál tetőzött.)



Eközben az USA-ban minden szem - már aki épp ébren volt - a Facebook és az Apple grafikonjain csüngött. A Facebook végre erősödni tudott (+6%) Zuckerberg bejelentésére, miszerint a cége a webes fejlesztéseken túl a táblagépek felé orientálódik a jövőben. Az Applenek pedig az új iPhone (5) bejelentése jutott mára, ami nem csak nekik, hanem az össz-amerikai GDP-nek is fontos tényezője lehet.


GBP/USD kitekintés: A kábel napos chartján fontos érték felé közelít az árfolyam (rózsaszín terület). A 6180 környékén húzódó, április óta húzható trendvonal (piros vonal) került elérhető közelségbe a napokban, s ez biztosan megállítja majd a long-mozgást egy időre. Persze ez csak technikailag igaz, mert a holnapi FOMC ülés sok forgatókönyvet átírhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése