2012. augusztus 1., szerda

Elemzés (2012-08-01)

GBP/USD: Jól indult a hónap első napja a fontdolláron. A 10:30-as feldolgozóipari (PMI) hír előtt beraktam a sellstopot 1,5665 alá - ahol szint és trendvonal (piros vonalak találkozása) már egyszerre került törésre (kék nyíl). (5690-fölé azért nem raktam vételt, mert az esetleg bekattanó pozíciót rögtön egy nagyobb trendvonal akadályozta volna.) Negyed óra alatt futott takeprofitba a mozgás, ahogy a rossz angol adat beindította az árfolyamot (45 pipes esést okozott).



XAU/USD: Az arany az első szabályosabb range-zónát 1612-15 között (piros vonalak közötti sáv) építette ki, és ezt a cet14:15-ös, javuló amerikai foglalkoztatási adat (ADP, 163k) törte le, - s így be is kattant a sellstopom (a buy stopomat értelem szerint töröltem is rögtön). Hamar teljesült is a profitszintem, hisz a dollár volatilis erősödésbe kezdett az aranyhoz képest, és 1603-ig (korábbi órás gyertyatestek) meg sem állt. A további szakadásban már nem voltam benne, de így is szép haszonnal zárt a kereskedési nap.



FOMC-jelentés: Bár a piac általában nagy izgalommal várja az FOMC üléseket, ettől függetlenül a mai kamatdöntéstől (cet20:15) nem várhatunk túl sok sorsdöntőt. Egyfelől az elmúlt hetek történeseiből gondolom ezt, másfelől pedig abból, hogy Bernanke nem tart beszédet az ülést követően. Mert talán már mindent elmondott múlt héten, amikor nyílvánvalóvá tette, hogy hiába lassul a gazdasági növekedés, és hiába küzdenek a foglalkoztatottság bővítésével, ezek ellenére is kivárnak a QE3 (Eszközvásárlás) csomag bevezetésével. Ezért nagyobb idősíkú kitöréseket inkább a hét második felétől érkező munkanélküléségi adatoktól várok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése