2012. július 17., kedd

Elemzés (2012-07-17)

GBP/USD: Mindenképp szerettem volna letudni a mai kereskedést délelőtt, mert a délután Bernanke (FED) beszédet övező, esetleges “hisztérikus” mozgásokat el akartam kerülni. A reggeli formációk közül a kábel mutatta számomra a legtisztább lehetőséget, mikor az 1,5640-nél húzódó szintet letörte, bekattintva a sellstopot. Egészen 1,5609-ig ment - sőt délután a trendvonalát is letörte -, de ekkor már teljesült az 1:1-re rakott takeprofit. (28 pip volt kezdeti stop)



Bernanke beszéd lekereskedése (CET 16:00): Fent említettem, hogy nem vagyok a híve az ilyen nagy horderejű és többnyire csapkodós mozgással járó események lekereskedésének, de azért érdemes ránézni a chartokra, még ha nem is voltunk benne. Az arany 14:30 utáni utolsó pullbackjének alsó-felső beorderezésénél például a short teljesült a beszéd előtti volatilis mozgásban, 1585,6 alatt. Ha beraktuk az orderrel együtt a takeprofitunkat is, akkor az 1:1 RR-nél (5 dollár), hamar realizálódott is. (a mozgás hátterében a FED aggodalma állt, a lassan bővülő amerikai foglalkoztatás miatt.) Az eurodollár is hasonló letörést produkált 1,2270-nél, az ide tett sellstopok is hamar hozták a stoploss szinthez képesti bő profitokat.

XAU/USD

EUR/USD

Persze, ezek a hírtrédek irrelevánsak egy olyan brókercégnél, ahol gyakoriak a jelentős arrébb-teljesülések. Ha érdeklődünk az ilyen jellegű stratégiák iránt, válasszunk olyan szolgáltatót, aki volatilis mozgás esetén is pontos teljesülést garantál, így biztosak lehetünk abban, hogy pozíciónkon annyi lehet a maximum kockázat, amit korábban beállítottunk.. (Bár ez legtöbb esetben nagyobb spreadekkel is társul.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése